Home Vrijetijd En Hobby Schilderen Voor Beginners: Hoe te beginnen

Schilderen Voor Beginners: Hoe te beginnen

by moneywithinternet
hobby schilderen

Verf voor beginners: Hoe te beginnen

Er lijken veel punten te zijn om rekening mee te houden als je net begint te schilderen. Welk medium? Hoe te beginnen? Beginnen met een medium op waterbasis zoals acryl, aquarel of gouache is het makkelijkst. Je hoeft niet met schadelijke oplosmiddelen om te gaan en ook het schoonmaken is veel gemakkelijker. Het belangrijkste verschil tussen acryl en aquarel of plakkaatverf is dat acryl hard droogt en dus ook heel gemakkelijk overschilderbaar is en ook in lagen werkt. Waterverf en ook plakkaatverf blijven energiek, wat betekent dat onderliggende verflagen kunnen worden verwijderd of gemengd wanneer er water of een nieuwe kleur wordt gebruikt.

Hier zijn enkele aanbevelingen over welke materialen te gebruiken en hoe te beginnen. Wat u kiest hangt vooral af van uw eigen voorkeuren, of misschien van wat u op dat moment bij u draagt.

Polymeer

Acryl is een zeer veelzijdig, duurzaam en ook vergevingsgezind gereedschap. Acryl kan dun worden gebruikt, zoals waterverf, of nog dikker, zoals olieverf. Ze drogen snel en kunnen snel overschilderd worden. Ze zijn wateroplosbaar en vereisen alleen water om de verf te verdunnen en ook, samen met zeep, om de penselen op te ruimen.

Er is een grote verscheidenheid aan acrylmediums voor verschillende effecten. Als u bijvoorbeeld een tragere droogtijd wilt, kunt u een retarder aan de verf toevoegen, voor dikkere verf kunt u een gel toevoegen.

Er zijn verschillende soorten verf voor studenten of voor gespecialiseerde kunstenaars. Specialistische kwaliteitsverf bestaat uit nog meer pigment, maar toch is de kwaliteit van de verf voor de studenten geweldig om mee te beginnen en ook veel gemakkelijker op uw budgetplan.

Aquarel

Waterverf is bovendien een geweldige locatie om te beginnen als je gloednieuw bent om te schilderen en misschien wel veel minder van een investering. Koop een collectie aquarelpotten, of een aantal buizen van kleur om aan de slag te gaan. U kunt kiezen of u wit met aquarel wilt gebruiken of niet. Over het algemeen werkt het wit van het aquarelpapier als het lichtste licht in uw structuur als u gebruik maakt van transparante aquarel en ook werkt u van licht naar donker.

Gouache

Plakkaatverf is een niet-transparante aquarel en maakt het mogelijk om van donker naar licht te werken op een lichte ondergrond zoals je dat zeker zou doen met acrylverf. U kunt ook Chinees Wit mengen met aquarelverf om de tinten ondoorzichtig te maken.
Acryl: Begin met gewoon een paar kleuren om te ontdekken hoe je precies de waarde van de verf kunt overschilderen en hoe je het gevoel van de verf kunt krijgen voordat je de complexiteit van de kleur in ogenschouw neemt. Begin met een monochrome verf van Mars of Ivoorzwart, Titaniumwit, en ook een andere tint.

Omgekeerd, begin met een minimale combinatie van Burnt Sienna, Ultramarine Blue, en ook Titanium White. Dit geeft u gezellige en ook trendy tinten, terwijl u ook een volledige reeks van waarderingen kunt creƫren.

U kunt bovendien een starterscollectie krijgen die meestal bestaat uit een beperkt schema van de 3 primaries plus Titanium White, milieuvriendelijk, en ook een aardkleur zoals Yellow Ochre. Uit een paar kleuren kun je een eindeloze reeks van tinten maken. U kunt dit standaardkleurenpalet in de loop van de tijd uitbreiden, maar u kunt ook verschillende tinten uitproberen.

Waterverf of gouache: Begin net als bij acryl met een beperkt palet. Ultramarijn blauw, gebrande sienna en ook wit (of het nu Chinees wit is of het wit van het papier) geven je de mogelijkheid om je te concentreren op het vangen van de waarde in je make-up. Zodra je daar overheen bent, kun je je kleurenpalet vergroten.

Schilderijoppervlak.

Een van de mooie dingen van acryl is dat je op verschillende oppervlakken kunt schilderen. De panelen op doek zijn fantastisch omdat ze op dit moment bedekt zijn, ze zijn stijf en daarom heel gemakkelijk te scharnieren op een ezel of je schoot als dat nodig is, ze zijn licht van gewicht en niet al te prijzig. Voor een zuurvrije archiefbord poging Ampersand Claybord. Andere goedkope alternatieven zijn papier op een plank of pad, karton, hout of metselwerk. En natuurlijk is er voortdurend het conventionele verlengde canvas. De verf verloopt soepeler als je deze in eerste instantie ook met gesso prepareert, maar dat is niet nodig met acryl.

Voor aquarel of gouache zijn er verschillende gewichten en structuren van aquarelpapier. Koop losse vellen of verkrijg een blokje, dat eenvoudig mee te nemen is. U kunt ook proberen Ampersand Claybord of Watercolor Board.

Leave a Comment